„Dozvěděl jsme se to ve čtvrtek před polednem od pracovníků Severočeských vodovodů a kanalizací. Okamžitě jsme nařídili ředitelské volno pro žáky ve všech školských zařízeních. Provozovatel přislíbil přistavení náhradních zdrojů. Děti z toho měly určitě radost, ale pro rodiče to mohlo způsobit problémy se zajištěním hlídání nebo náhradního programu," odpověděl na náš dotaz k havárii Tomáš Ryšánek, starosta Štětí.

Informaci o odstávce dodávky pitné vody dostal a vyvěsil na úřední desku Obecní úřad v Bechlíně, ale do Račic informace vůbec nedorazila. „Já jsem poruchu nezaznamenal, protože stejně jako řada domácností v obci mám i já zdroj vody z vlastní studny. Ale přesto se budu informovat u vedoucího na vodárně v Roudnici nad Labem," dodal Jaromír Maleček, starosta Račic.

Zkontrolovali jsme, zda provozovatel splnil svůj slib a přistavil cisterny z vodou. Ve Štětí byly tři, v Předoníně jedna.

„Jednalo se o poruchu vodovodního řadu LT 300 - hlavní zásobování z dolního vodojemu Štětí pro celé město a tři obce na druhé straně Labe. Práce prováděli naši zaměstnanci v místě za železničním přejezdem ve směru ze Štětí na Radouň," doplnila Iveta Kardianová, ředitelka komunikace s veřejností Severočeských vodovodů a kanalizací Teplice.

K obnovení dodávky vody má dojít ve 14 hodin.