VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na těchto stránkách najdete archivní články
Podřipského deníku. Aktuální zprávy z Podřipska
najdete nově na Litoměřickém nebo Mělnickém deníku.

Litoměřický deník Mělnický deník

V hoštecké škole se učili připravovat zdravé obědy

Hoštka - Bouře kolem zdejší základní školy, která vyvrcholila na červnovém zasedání zastupitelstva, se pomalu zklidňuje. Přispěly k tomu doplňující volby do školské rady.

13.10.2015
SDÍLEJ:

Kuchařky školní jídelny při ZŠ v Hoštce absolvovaly školení k přípravě zdravých jídelFoto: Deník/Václav Sedlák

V tajném hlasování do ní byly zvoleny dvě zástupkyně z řad pedagogů, dva rodiče žáků a město do rady vyslalo jednu z pracovnic městského úřadu. Na úterý svolal zastupitel Milan Chvalina první zasedání školské rady.

Ze školy odešlo pět učitelů, tři odchod avizovali ještě v průběhu minulého školního roku, dvě učitelky se rozhodly odejít po vyhrocení situace na konci školního roku.

„Pedagogický sbor se podařilo včas doplnit. Jsme si vědomi toho, že naše městečko není schopno s pedagogickými školami vyprodukovat tolik učitelů, aby nahradili odcházející do důchodu. Těm přespolním jsme nebyli dosud schopni nabídnout něco zajímavého, aby se do Hoštky přistěhovali. Proto se nyní zaměříme na vyčlenění alespoň dvou bytů z městského majetku, které bychom nabídli především mladým učitelům," vysvětlil starosta města Milan Konfršt.

Děti v základní škole mají prakticky všechno, co k výuce potřebují. Obec zařídila zateplení tělocvičny, před dvěma roky nechala zrekonstruovat školní jídelnu a moderně vybavit kuchyni. Takovým zařízením se nemůže pochlubit každá škola. Pracovat zde musí být radost, k úplné spokojenosti strávníků bylo třeba ještě připravit takový jídelníček, na který by se děti těšily.

„Požádali jsme společnost Bidvest z Kralup nad Vltavou, zda by její kuchaři spolu s naší vedoucí kuchyně Eliškou Fialovou navrhli jídelníček z potravin, které firma dodává do gastronomie a odpovídají přísným normám zdravého stravování. Společně tak dokázali díky úpravám a servírování vykouzlit i z klasických potravin, které děti nemají příliš v lásce, přímo lákavý pokrm. Dnes, po druhém školení, jsem si provedl kontrolu a můžu potvrdit, že u většiny dětí nezůstalo na talíři po obědě téměř nic," říká ředitel školy Radovan Rieger.

Školní jídelna připravuje denně pro žáky a děti z mateřské školy zhruba 270 obědů. „Dnes jsme společně připravili bramborové gratiny ve dvojím provedení, moučníkem jsou krupicové flameri s dýní, slazené medem a zdobené vlašskými ořechy a šlehačkou. Polévka je bramborový krém s cizrnou a sýrem čedar. Hlavní jídlo tvoří čočkové karbanátky se šťouchanými brambory a tatarkou z tvarohu.

Když jsem se ptal, tak ani jedno dítě nepoznalo, že karbanátek je z čočky. Pokrmy jsou bezlepkové a bez éček," prozradil kuchař Petr Konečný. Ten už školil personál ve 378 školních jídelnách, na 50 posledních ho doprovázel kolega Petr Sklenář.

Autor: Václav Sedlák

13.10.2015
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Zdravotnictví - Sociální pracovník 22 000 Kč

Jsme domov se zvláštním režimem pro seniory s různými typy stařeckých demencí. Hledáme zaměstnance na pozici sociálního pracovníka. Směny: 8 hodinové pouze denní.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 30 000 Kč

Svářeči SVÁŘEČ CO2 180 KČ / HOD. ČISTÉHO - PRAHA - HORNÍ POČERNICE ( ubytování zajištěno). Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 38000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: PŘIJMEME SVÁŘEČE PRO VÝZNAMNÝ PODNIK V PRAZE 20 ( Horní Počernice), NÁSTUP IHNED, MOŽNOST UBYTOVÁNÍ, Od 170,-/hod. čistého, , NÁPLŇ PRÁCE: , SVAŘOVÁNÍ OCELOVÝCH KONSTRUKCÍ METODOU Co2, , , POŽADUJEME:, - PRAXI V OBORU, - ORIENTACI VE VÝKRESOVÉ DOKUMENTACI, - PRŮKAZ SVÁŘEČE EN 135 , - SPOLEHLIVOST, , NABÍZÍME, - SMLOUVU NA HPP, ČI NA ŽL, - MOŽNOST UBYTOVÁNÍ , - MOŽNOST ZÁLOH, - MOŽNOST PŘESČASŮ, , PLAT:, Na HPP 180,-/hod. čistého, Na ŽL od 220,-/hod. čistého, , V případě zájmu volejte či pište na tel: 777 743 051 nebo zasílejte své životopisy na email : plzen@markmont.eu a nebo nás kontaktujte osobně na adrese: Markmont s.r.o. – Poděbradova 2842/1, Plzeň – Avalon Business centrum. Pracoviště: Markmont s.r.o. - plzeň, Poděbradova, č.p. 2842, 301 00 Plzeň 1. Informace: Nikola Paldusová, +420 777 743 051.

Gastronomie - Kuchař restaurant Pětistovka 30 000 Kč

Kuchař/ka Kuchař/ka 500 restaurant - na hlavní pracovní poměr hledáme kuchaře-kuchařku do naší restaurace přímo na metru Hradčanská. Český majitel, férové jednání samozřejmostí. Krátký/dlouhý týden 9.00-23.00hod., možné služby navíc s výplatou ihned. Plat 30.000 Kč.

Gastronomie - Kuchař - grilař 33 000 Kč

Plzeňská restaurace v Praze 4 přijme kuchaře - grilaře, krátký/dlouhý týden. Nástupní plat 33.000 Kč + tips.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 20. dubna 2018

Hrůzné nálezy z popelnic a tři tisíce pokut v jednom dni: zhlédněte videa dne

Videosouhrn 19. dubna 2018

Akrobacie s hlavou v kanálu, záchrana bobra a pohřeb motorkáře: videa dne

Těžký život rodin. Každá dvanáctá si nemůže dovolit jíst obden maso

/INTERAKTIVNÍ INFOGRAFIKA, ANKETA/ Třetina českých domácností by nezvládla zaplatit neočekávaný výdaj deset tisíc korun. Nejhůře se životem protloukají samoživitelky a samostatně žijící důchodci. Ve srovnání s ostatními státy Evropy ale chudoba Čechy nedrtí.

Raději srazit nevinného než se vzdát a gangsterka v Ústí: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 18. dubna 2018.

Tajné natáčení Formana, marný pokus o rekord a profesionální zabiják: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 17. dubna 2018.

Záchrana zhroucené tratě a Dittrichovy hrobky a Jantar pro umělce: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 16. dubna 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT