Za částečný neúspěch pro odpůrce hazardu lze považovat řešení problému v samotném městě.

Na základě petice vyvolané počátkem letošního roku bývalým zastupitelem Tomášem Petrákem, kterou podpořilo podpisem několik set obyvatel města, připravil ekonomický odbor Městského úřadu návrh obecně závazné vyhlášky, který však zastupitelé 29. září pod tlakem veřejnosti neschválili a nechali k dalšímu projednání svým nástupcům.

Právě usnesení ze zářijového zastupitelstva, které reagovalo na požadavek zástupců loterijních společností dát prostor druhé straně, uložilo městské radě, aby připravila po volbách další veřejné projednání otázek zákazu hazardu na území města Roudnice nad Labem. To je svoláno na středu 19. listopadu od 17 hodin do sálu MKZ Říp. Přítomny budou obě strany, jak odpůrci hazardu, tak jeho zastánci, kteří si navíc přizvou k této problematice odborníky.

„Připadalo mi rozumné dát prostor k vyjádření i druhé straně, proto jsem svolání veřejné diskuse podpořil. Nové zastupitelstvo tak získá víc informací pro své rozhodování k řešení tohoto problému, který byl dlouhodobě přehlížen," uvedl starosta města Vladimír Urban.

Během uplynulých měsíců se ve městech, kde byly vyhlášky přijaty, nasbíraly cenné zkušenosti a roudničtí radní by z nich mohli načerpat pro přípravu svého dokumentu a rozhodnutí, zda hazard zakázat úplně, nebo ho omezit či vyloučit z určitých lokalit města.