Obojí po zdejším Českém athletickém clubu (ČAC), který se dostal do obtížné finanční situace vinou zadlužení při pokusu o rekonstrukci letního koupaliště. Hrozilo, že může dojít k zániku veslařského sportu, který zastřešuje jiný samostatný subjekt. Město tak získalo do vlastnictví nejen budovu loděnice a další stavby společně s pozemky v jejím okolí, ale také základy nedokončeného letního koupaliště v těsném sousedství krytého plaveckého bazénu.

„Nyní chceme nastolit pravidla užívání loděnice veslařským klubem, protože ČAC půjde do likvidace. Je to obrovská škoda, protože tento klub byl po Sokolu nejstarším sportovním spolkem v Čechách se založením v roce 1882. Nejsem si jist, ale po vypořádání se spolek může k upravenému původnímu názvu vrátit. Získání areálů může být základem pro další vodní sporty, jako je rychlostní kanoistika nebo populární dračí lodě," vysvětlil starosta města Vladimír Urban.

Původní projekt letního koupaliště zahrnoval malý aquapark a propojení se sousedním krytým bazénem. Vedení města na základě názoru roudnických občanů, kteří se v anketě vyjádřili pro realizaci letního koupaliště, rozhodlo pokračovat v jeho dostavbě, ale podle jiných plánů.

„Koupaliště by mělo mít bazén pro děti i zkušené plavce s nezbytným zázemím a upravenou travnatou plochou pro opalování. Nyní je naší prioritou nastavení podmínek pro další fungování ČAC a veslařského sportu. Dostavba koupaliště bude realizována v rozsahu a čase podle finančních možností města. Naše pozornost a pozornost veřejnosti je zaměřena na dokončení modernizace a rekonstrukce kryté plavecké haly," dodal starosta Vladimír Urban.